Konyhabútor

Konyhabútor
4.4 (88.89%) 9 szavazat
konyhabútor
konyhabútor

Konyhabútor választás-milyen legyen a család „játszótere”

Akár az első konyhánk, vagy épp a meglévőt szeretnénk kicserélni, jól meg kell gondolnunk a választásunkat, mert a következő években ezt a konyhabútort fogjuk nap mint nap látni.

Először is elő a kockás lappal és készítsünk egy vázlatrajzot, amin a konyha méreteit is feltüntetjük. Ne felejtsük ki a gáz, konnektor és víz bekötések helyét is berajzolni, pontos méretet írni. Esetleges ablakok, későbbi elszívó helyét is kigondolni. Milyen magas alsó és felső elemet tud majd elhelyezni. Amennyiben teljesen tanácstalanok vagyunk a legtöbb konyhabútor készítő cég egy helyszíni felmérés alapján segít megtervezni, akár 3D rajzot is készítenek. Ár kalkulációt is kérhetünk, de ehhez számba kell venni a következőket is.

Milyen legyen? Modern, rusztikus, elegáns, klasszikus vagy fokozzam még az egzotikus stílusokkal: a mediterrán, trópusi és ázsiai stílus is egyre nagyobb teret hódít hazánkban is.

Amennyiben sikerült döntésre jutnunk, hogy melyik konyhabútor stílust érezzük leginkább magunkénak és illeszkedik lakásunk környezetébe, jön a következő kihívás!

Válasszuk ki, milyen legyen konyhabútorunk frontja, vagyis miből készüljenek az ajtók!
Készülhetnek tömör fából: fenyő, tölgy, bükk, cseresznye, dió, éger. Mdf vákum fóliás és laminált ajtók, amik akár üveg betétesek is lehetnek.
Munkalapunk is lehet gránitból, márványból, rozsdamentes acélból, tömör fából, és lamináltból a simától a kőhatásúig széles a spaletta.

Számomra a megfelelő mélységű mosogató tálca elengedhetetlen. Nem szeretek a fazekakkal bajlódni, vajon milyen szögben tudom a csap alá erőszakolni őket mosogatásnál.

Persze az sem mindegy, hogy konyhabútorunk milyen lábakon áll. Ebből sem biztos, hogy a legolcsóbb a legjobb!

Valamennyit spórolhatunk a fiókokon, fogantyúkon, de hosszútávon gondolkozzunk inkább. Én az első konyhabútorommal sajnos így jártam.

Ezenkívül számolni kell az esetleges világítás beépítésével bizonyos konyha bútoroknál és a konyhai készülékekkel: tűzhely, sütő, pára elszívó, mosogatógép, mikró stb.