Lakberendezés

Lakberendezés
5 (100%) 8 szavazat

Milyen stílusú lakberendezést válaszunk?

Art deco, minimál, modern, loft, mediterrán, skandináv, glamur, contemporary stílus stb. Olvassuk ezeket a trendi lakberendezős magazinokban és némelyik valóban olyan ismert és gyakori lakberendezési forma amit mindenki számára egyértelmű. De vajon milyen a glamur stílus vagy a loft és a contemporary?

Glamur stílusú lakberendezés

glamour stílusú lakberendezés
glamour stílusú lakberendezés

A nagyvonalúságot tükröző glamur stílus olyan elemeket tartalmaz, amely a pompát, eleganciát, csillogást testesíti meg. A lakberendezés során az arany, ezüst, strassz, tükör, bársony, selyem, kristály, króm és minden ami csillog- villog kerülhet a lakásba. Minden ragyogó és fényben úszó. Inkább nőies stílus.

Loft stílusú lakberendezés

loft stílusú lakberendezés
loft stílusú lakberendezés

A loft stílusról valószínűleg azért hallunk kevesebbet, mert hatalmas belmagassággal rendelkező épületeket lehet ezzel a stílussal berendezni. Annak idején hatalmas csarnokokat, nyomdákat alakítottak át lakássá. Nem fedték el a betonoszlopokat és csőrendszereket. Mivel itt tágas terekről van szó, nagyméretű bútorokat használnak. Lakberendezés során nagy lépcsővel galéria kialakítható a hatalmas belmagasságnak köszönhetően. Óriási üvegfelületekkel rengeteg fényt és kilátást kapunk, amelyekre függönyt nem is szoktak tenni.

Contemporary stílusú lakberendezés

Contemporary stílusú lakberendezés
Contemporary stílusú lakberendezés

Contemporary stílust polgári lakások tudjuk elképzelni, ahol a különböző formájú ajtók, stukkók és más építészeti megoldások eleganciáját emelik ki. A lakberendezők az azonos színvilágú, de magas minőségű bútorokkal hangulatos és egységes teret hoznak létre. Minden aprólékosan kidolgozott, elsősorban a natúr színeket részesít előnyben. Nagy ablakokkal, hogy a fényesebb, tágasabb téret kihangsúlyozzák.

Japán stílusú lakberendezés

japán stílusú lakberendezés
japán stílusú lakberendezés

De szintén ritkának számít még a japán lakberendezési stílus, aminek fő célja a meditálás és pihenés. Praktikus, egyszerű, alacsony bútorok jellemzik természetes anyagokból. Dekorációt is a japán képzőművészetből meríthetünk, használhatunk bambusz, lótuszvirág vagy madár mintákat. Kis méretű lakás lakberendezésére kiválóan alkalmas ez a stílus!